Vinylcut

Guide til vinylcut

Trin for trin guide til vinylskæring på CCG expert II i GreatCut

For at vinylskæreren eller laserskæreren kan aflæse designet skal dette igennem et vektoriseringsoftware. Her anvender jeg Inkscape, som kan spore, vektorisere og eksportere designet som PDF/SVG/DXF-fil, der kan læses af vinylskæreren eller laserskærerens softwareprogram. 

Vinylet placeres manuelt i vinylskæreren, således at vinylet går lidt ud over den hvide linje forrest på vinkyskæreren. Maskinens trykhjul placeres på højre og venstre side af vinylet og trykkes ned. Vær opmærksom på at placere maskinens trykhjul korrekt ved de hvide felter, da disse indikerer maskinens hjul.
Vinylskæreren vil automatisk måle størrelsen på vinylet ved opstart. Ændre du på vinylet i vinylskæreren efter den automatiske opmåling, så skal du slukke og tænde vinylskæreren, så den laver en ny måling af vinylet størrelse.
Programmet findes ofte på en PC nær vinylskæreren, da det kræver en licens
Overfør dit design til GreatCut Vælg file > import vælg dit design i filformat PDF vælg ok til Page Selection
rediger designets størrelse i Object Parameters (sæt flueben i boxen der forbinder x- og y-aksen) vær opmærksom på vinylskærerens max bredde
vælg file > output vælg output Vinylskæreren vil nu skære dit design i det valgte folie. Har du ændret på vinylet i vinylskæreren siden den automatiske opmåling under trin 2: sluk og tænd vinylskæreren, så den laver en ny måling af vinylet størrelse.
Når vinylskæreren er færdig fjernes det overskydende folie, så du blot har det ønskede design tilbage.
Monter et stykke klar folie over designet og overfør dit design til den klare folie, hvorefter du kan placere dit design på den ønskede overflade.