Lasercut

Lasercut

For at vinylskæreren eller laserskæreren kan aflæse designet skal dette igennem et vektoriseringsoftware. Her anvender jeg Inkscape, som kan spore, vektorisere og eksportere designet som PDF/SVG/DXF-fil, der kan læses af vinylskæreren eller laserskærerens softwareprogram.

RDworks 8

Download og installer RD works. 

Første gang du åbner programmet tjek at page width er 700 mm og page height er 500 mm under menuen config > page setting

Billeder gemt i DXF-format kan importeres ved file > import > open

Selve programmet er opbygget med en række forskellige værktøjer i venstre side af skærmen. De øverste elementer er forskellige tegneværktøjer som linjer, firkanter cirkler og tekst. De nederste elementer er til spejling, placering og kopiering. 

I bjælken øverst på skærmen justeres projektets størrelse og retning. Herudover kan flere lag tilpasses i forhold til hinanden og til skærmen.

Farverækken nederst på skærmen bruges til at indikere hvordan laget ønskes behandlet i laseren. De forskellige farver benyttes derfor til at adskille projektets forskellige lag. 

Øverst til højre indstilles de enkelte lag ved at dobbeltklikke på lagene. Her indstilles:

  1. Skæring (processing mode): vælg om projektet skal graveres(scan) eller udskæres(cut)
  2. Hastighed(speed): afhænger af materiale* 
  3. Kraft(power): min power/max power afhænger af materiale*
Når projektet er færdigt markeres dette og derefter trykkes SaveToUFile – her gemmes projektet i rd-format på USB-stik som kan læses af lasercutteren.

*se de forskellige cut/scan prøver